Cantandon kvartetista Lauluyhtye Usma

30.3.2017Kvartetti julkisti uuden nimen Untenmaa - kehtolaulukonsertissa 30.3.2017

Vauva- ja lapsiperhekonsertissa sali täyttyi ääriään myöden.

Yleisö lähes nukkui

Ikaalisten seuriksen kirkkosali täyttyi ääriään myöden, kun ensimmäinen MLL:n Ikaalisten yhdistyksen järjestämä Untenmaa - kehtolaulukonsertti alkoi (23.3.). Konsertti oli osana Ikaalisten Suomi 100 -tarjontaa ja se toteutettiin täysin vapaaehtoisvoimin, myös esiintyjät talkoilivat.
 
Konsertin idea lähti Seija Gauffin haaveesta ja yhdessä MLL:n kanssa toteutus onnistui erinomaisesti. Johanna Pesonen ja Seija suunnittelivat konserttia syksystä 2016 alkaen ja lopulta päädyttiin toteuttamaan kaksi erillistä konserttia: toinen vauva- ja lapsiperheille ja toinen suunnattuna aikuisille.

Molemmissa konserteissa Cantandon laulajat olivat merkittävässä roolissa: Seija ja Johanna sekä järjestäjinä että esiintyjinä ja Senja Wallin Untenmaa-laulun kantaesittäjänä sekä kitarasäestäjänä. Kvartetti, Lauri Aila säestäjänään Anna Aila, Anni Whiteland ja Selja Syrjänen sooloesityksineen olivat mukana, unohtamatta Kati Vuorenhelan avustusta tarjoilujen järjestämisessä.

Ensimmäiseen konsertissa 23.3.2017 esiintyivät kirkkomuskarit Riitta Jokihaaran ja Tuija Kulmalan johdolla, Keskustan koulun 2B opettajansa Laura Rebbasen kanssa sekä Senja Wallin. Senja myös puhui musiikin merkityksestä ja Seija Gauffin lauloi oman runonsa Untenmaa, jonka oli säveltänyt tätä konserttia varten Senja Wallin. Konsertissa laulettiin myös yhteislauluja, joista kaikulauluna Seijan oma sävellys ja sanoitus Hiirenhiljaa. Aikuisia ja lapsia oli paikalla yhteensä n. 130 henkilöä ja konsertin päätteeksi oli tee- ja mehutarjoilu.

Jälkimmäisessä Untenmaa-konsertissa 30.3. esiintyivät Cantandon kvartetti (Anna Aila, Ulla Wegelius, Miila Viitaniemi ja Sonja Vuorela), YÄK-kuoro, Anni Whiteland, Janne Siltamäki, Selja Syrjänen, Lauri Aila, Senja Wallin ja Seija Gauffin. MLL:n Ikaalisten yhdistyksen terveiseiset kertoi varapuheenjohtaja Kati Vitikainen.  Yhteislauluissa konserttiyleisö pääsi osallistumaan laulamiseen. Lämminhenkinen ja kotoisa konsertti tarjosi pienen lepohetken aikuisten kiireisiin. Konsertin yllätyksenä Cantandon kvartetti julkisti uuden nimensä: Lauluyhtye Usma. Nimi tulee laulajien etunimien alkukirjaimista ja on alunperin Seija Gauffinin idea.